FAQ

Hieronder vindt u onze meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen met
0412 622 22 2 of stuur ons een bericht via het contactformulier.

 

Wordt de apparatuur uw eigendom?
Ja, na de leaseperiode van 24 maanden kunt u de apparatuur tegen betaling van 10% van de oorspronkelijke waarde in eigendom nemen. Bij een leaseperiode van 36 en 48 maanden is het overnamebedrag 1 maandtermijn. Overname is onder voorwaarde dat alle maandelijkse facturen betaald zijn. U kunt kiezen uit verschillende incassodata per maand.

U kunt naast de leasetermijnen van 24, 36 en 48 maanden voor de MacBooks ook kiezen voor Payless. U betaalt over een periode van 24 maanden het maandbedrag dat normaal bij een looptijd van 36 maanden wordt berekend. En na die periode ruilen we de apparatuur om. Zo bent u dus altijd verzekerd van apparatuur van de nieuwste generatie met meer dan 20% lagere maandlasten. U kunt op dat moment ook meteen upgraden, bijvoorbeeld van een MacBook Air naar een MacBook Pro of van een 13″ naar een 16″ MacBook.

 

Wordt mijn lease bij het BKR aangemeld?
Ja, deze lease wordt gemeld bij het BKR.

 

Zijn de leasekosten aftrekbaar?
Ja, deze behoren tot bedrijfskosten en zijn daarom normaal aftrekbaar. U krijgt van ons ook elke maand per email een factuur gestuurd van uw maandbedrag.

 

Worden er verzendkosten in rekening gebracht?
Nee, alle bestelde materialen worden zonder extra kosten verstuurd.

 

Hoe gaat het bestelproces?
U kiest de apparatuur die u wilt bestellen. U vult de beknopte bedrijfsgegevens in en stuurt de aanvraag naar ons. Na een eerste snelle check krijgt u een link gestuurd waar u de uitgebreide bedrijfsgegevens kunt invullen. Als er extra wensen of vragen zijn horen we dat natuurlijk graag.

Na een akkoord van uw kant wordt per mail een factuur voor de borgmaand naar u verzonden. Het bestelproces wordt in gang gezet zodra de borgmaand betaald is. Wij leveren dus altijd de nieuwste generatie Apple machines. Als de door u bestelde apparatuur binnen is wordt het leasecontract met de serienummers naar u toe gemaild. Zodra het getekende contract weer bij ons binnen is sturen wij de geleasde artikelen naar u toe, zonder verzendkosten.

De apparatuur is altijd door onze TD op goede werking getest. U krijgt een mail met een track en trace code van onze afdeling Planning.

Is de leaseaanvraag niet goedgekeurd, dan zal een latere aanvraag pas na 1 jaar weer herbeoordeeld worden.

In het geval van Slightly Used apparatuur wordt de computer direct voor u gereserveerd. Deze zijn namelijk op voorraad. Indien 1 week na het versturen van het leasecontract nog geen reactie bij ons binnen is, wordt de Slightly Used machine vrijgegeven voor een nieuwe klant.

 

Privacy, hoe gaan we om met uw gegevens.
Uw persoonsgegevens worden zorgvuldig bewaard en niet langer dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor zij zijn verkregen. Bij een eerste aanvraag via onze site hoeft u maar enkele bedrijfsgegevens in te vullen. Deze worden doorgestuurd naar uitsluitend degene die de beoordelingen doet. Uw gegevens komen niet terecht in onze administratie en worden uiteraard niet doorgespeeld aan derden.

Na een eerste snelle screening hebben we de uitgebreide bedrijfsgegevens nodig. Daarvoor sturen we een link naar de site lease-a-mac.nl. Hier kunt u alles invullen en we vragen voor controle een upload van uw ID en bankpas. Al onze sites zijn beveiligd, dat kunt ook zien in uw browser, er staat een slotje voor onze naam.

De uploads worden gecontroleerd en 1 maand na ingaan contract verwijderd.De overige data en factuurgegevens worden opgenomen in onze administratie en worden bewaard conform de richtlijnen van de fiscus.

Contracten en machtigingsformulieren worden digitaal ter ondertekening verstuurd via Stiply.
Meer informatie:https://www.stiply.nl/privacy-en-voorwaarden/

Wij gebruiken DEWI-Online voor onze facturen, meer informatie. Dewi verzorgt ook het klantenportaal op onze website waarmee klanten inzicht hebben in hun gegevens, contracten en facturen.

Wij gebruiken Yuki voor onze boekhouding, meer informatie.

 

Kan ik mijn lease-bestelling nog annuleren?
Dat kan, maar hangt af van van het stadium van het bestelproces.

Is de aanvraag nog in het offertestadium, dan is er uiteraard niets aan de hand.

Heeft u mondeling of schriftelijk al toestemming gegeven het bestelprocces in gang te zetten, dan zijn de annuleringskosten € 95,00. Als de bestelde apparatuur al klaar staat voor uitlevering, dan is annulering slechts mogelijk tegen annuleringskosten van 15% van de bestelde goederen. Ook als later blijkt dat er in de oorspronkelijke aanvraag onwaarheden boven tafel komen, kunnen wij onder de zelfde voorwaarde de aanvraag annuleren. De 15% geldt niet voor bestelde diensten zoals iCare of iSurrance.

 

Waarom zijn er annuleringskosten?
Wij betalen voor een credit-check. Er zijn administratieve kosten gemaakt voor het opmaken van het leasecontract. Wij hebben geen voorraad en willen altijd de nieuwste Apple apparatuur aanbieden. Dit betekent dat bestellingen speciaal voor u worden gedaan.

Op internet geldt toch de gebruikelijke 7 dagen bedenktijd?

Deze regeling valt onder het consumentenrecht en is dus niet geldig voor B2B aankopen.

 

iCare, Garantie en verzekering?

Bij Apple Lease is iCare verplicht. U heeft volledige garantie gedurende de leaseperiode, wij handelen garantiegevallen helemaal af en regelen ook eventueel tijdelijk een vervangend toestel. Diefstal, valschade, brand- en waterschade en dergelijke heeft natuurlijk niets met garantie te maken en hiervoor kunt u het beste een aparte verzekering afsluiten of wellicht uw bedrijfsverzekering uitbreiden. Met name voor alle mobiele apparaten is het helemaal opletten, deze zijn zeer diefstalgevoelig en diefstal uit een auto wordt zelden vergoed. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zaken niet extra te verzekeren. Betalingen voor uw contract lopen uiteraard te allen tijden gewoon door. Bovendien is via iCare onze apparatuur beveiligd met Track and Trace zodat bij diefstal snel achterhaald kan worden waar de computer zich bevindt en wie hem gebruikt. Reeds vele malen heeft dit geholpen een geleasde computer en de gegevens daarop veilig te stellen.

 

Is voortijdig stoppen en upgraden mogelijk?
Ja, onder bepaalde voorwaarden. Het verschilt per soort contract of u kunt stoppen met het huidige leasecontract, de apparatuur kunt inleveren en kiezen voor Apple apparatuur met hogere specificaties. Kijk in de onderstaande lease voorwaarden voor alle spelregels.

Klanten die minimaal 6 maanden van een contract met Slightly Used apparatuur volgens afspraak hebben betaald mogen daarna altijd upgraden naar een nieuw toestel.

 

Krijg ik mijn betaalde borg terug?
Uiteraard.  Echter verrekenen wij die met de overname factuur, tenzij u het apparaat niet wenst over te nemen.
Wilt u tijdens een lopend contract tussentijds upgraden of stoppen, dan is er geen teruggave van de borg.

Lease voorwaarden eerst lezen?